fbpx
+380(96)970-99-70
info@eurochistka.com.ua

60705009 2237051656374680 5683937999876784128 n

Отож, продовжуємо #КОРИСНІПОРАДИ щодо прибирання влітку.
Провітрювання зимового одягу і речей тривалого зберігання!
Теплі речі з вовни та хутра рекомендується періодично провітрювати. Вивішуючи одяг, стежте, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені. Особливо дбайливо слід поставитися до хутряних виробів. Під дією прямих сонячних променів, хутро може змінити колір і пересохнути.

Вовняні джемпери і светри теж слід провітрювати. Тоді ви будете впевнені, що в них не заведеться міль, вони не відволожаться і не придбають неприємного запаху. На відміну від важких зимових пальто і шуб, светри не слід вішати на плічки або фіксувати прищіпками на мотузці. Такі вироби краще перекинути через мотузок, щоб вони не деформувалися.

Після провітрювання, складаючи одяг на колишні місця, поновіть засоби для боротьби з міллю.

Прання великих постільних речей: подушок, ковдр, покривал.
При необхідності всі постільні приналежності можна випрати в будь-який час року, але всі вони досить довго сохнуть, тому найкращий час для прання подушок, ковдр, покривал - літо. Та й матрац не забудьте винести під корисну дію сонячних променів. Сонячні промені є згубними для продуктів життєдіяльності різних комах, а пилові кліщі, які живуть в матраці, натуральних подушках і ковдрах загинуть через дві доби, перебуваючи під прямими сонячними променями.

Особливо влітку слід приділити увагу подушкам, перинам з натуральним наповнювачем пух-перо. Виріб слід розпороти і висипати вміст в суху ємність. Якщо ви боїтеся прати наповнювач, поставте ємність на сонце, пір'я прикрийте тонкою тканиною, щоб вітерець НЕ розніс їх, і ретельно просушіть, періодично перетряхивая пір'я. Чохол виперіть, висушіть і пропрасуйте, а потім акуратно наповніть його пір'ям. На дні ємності залишиться сміття, поламані пір'я, постарайтеся не змішувати з чистим наповнювачем, щоб роботи була не марною.

Пух і перо можна випрати як руками, так і в машині-автоматі, включивши режим «делікатне прання». Віджимання слід повністю відключити. Використовуйте тільки рідке нейтральне засіб для прання. Потім пір'я слід дуже добре висушити. Вологий натуральний наповнювач набуває дуже неприємний запах і може запліснявіти.
Звісно, - найбільш оптимальним буде - принести ці речі у нашу мережу хімчисток "Єврочистка".І ми це всн зробимо за вас!

Ковдри і подушки з синтетичним наповнювачем прати набагато простіше. Якщо немає протипоказань для прання на ярличку виробів, їх можна прати при температурі тридцять-сорок градусів, застосовуючи мінімальні обороти для віджиму.

Пам'ятайте, якщо ви не хочете витрачати свої сили на прання і чищення, ці завдання завжди можна делегувати професіоналам "Єврочистки"

Використовуйте літні місяці з користю для свого будинку - подбайте про чистоту!